söndag 18 januari 2009

Livsstil: Vampyr

Söndag. Nu vet jag vad meningen med den här tiden på året är: Schlager. Jag menar NÄR behöver du bli glad, ryckas med och sjunga med? NU! 7 februari är det dags.

Har läst ut När jag hör din röst av Stephanie Meyers och tar nu en kortare vampyrpaus pga av annan läsning. Boken är fantastisk och nästan trollbindande. Varulvar och vampyrer, tänk att det skulle vara grejen! Bella och Edward återförenas och efter en hel massa faror, resor och andra äventyr så står då Jakob, varulven utan sin Bella. Han har inte en chans när Edward är inne i bilden igen, vilket inte var helt oväntat. Nu står Bella inför att ha lovat Volturifamiljen att bli vampyr, det var enda anledningen att de inte dödade henne.

"Om inte... insköt Aro. Han såg inte ut att uppskatta den vändning samtalet hade tagit. "Om du inte har för avskikt att göra henne odödlig?"

Livsval vampyr? Kall, vit hud, leva på blod och aldrig åldras. I klanen Cullen tillkommer dessutom att de inte tror på att dricka huvudfödan människoblod utan har en ständig diet på andra djurs blod. Evigt liv med Edward, men till vilket pris?

Inlett läsningen av vår nästa bokcirkelbok: Att tro på Mr Pip av Lloyd Jones. Miljöbytet blir totalt. Nu förflyttas läsaren till en exotisk, fattig tropisk ö. I skuggan av krig och i avsaknad av lärare ställer den vänlige, vite mannen Mr Watts upp som lärare. Han läser högt ur Lysande utsikter av Charles Dickens med eleverna. Denna bok handlar om litteraturens makt. Tänk att ha en skara afrikanska barn och beskriva uttrycket "en frostnupen morgon" för någon som aldrig upplevt kyla. Tycker intertextualiteten med Charles Dickens berättelse är intressant, de två texterna kommunicerar med varandra. Det vilar mycket under ytan och det är spännande.

I veckan blir då Barack Obama officiellt USA:s president och jag hoppas få ta del av alla ceremonier. Har beställt böcker från Adlibris, bla mer av Stephanie Meyers - can´t wait!

Inga kommentarer: