söndag 25 januari 2009

Tankar och böcker är makt

Söndag. Har tagit ett beslut om att fortsätta vara frisk. Ett annat beslut är att komma i håg att storhet skapas i nuet och närvaron i ögonblicket.

Tankar är mäktiga och de kan avgöra så mycket. Många suckar och tänker att lycka och glädje handlar om att vara naiv och att tänka positivt. Tankar är inte till för att du ska lura dig själv utan för att du ska ta bra beslut som styr dig i den riktning du bestämmer dig för. Vilka blir jag mest inspirerad av? Människor med tankar och ideér. Jag har lyssnat på Barack Obamas tal och varit på http://www.youtube.com/ och lyssnat på Tony Robbins igen, det finns en hel källa att bara ösa ur. Beslutsamheten. Närvaron. Storheten i att känna passion.

Har börjat min läsning av Boktjuven och jag är fascinerad av inledningen och att låta döden presentera oss för personerna. Liesel är en fattig flicka som bor i ett fosterhem. Hon befinner sig i en tid då tankar och kunskap var farliga saker: Nazityskland. Hon stjäl sin första bok av en dödgrävare; det är dödgrävares handbok. Liesel kan inte läsa eller skriva. Ändå är hennes övertygelsen om kunskapens makt så stor att hon vill ha boken och dess bokstäver. Hon och styvfadern tar sig tragglande igenom sida för sida i boken tillsammans. Det vilar ett sagans skimmer över berättelsen, fantastiskt språk och hela bokens layout bara lockar till läsning. Ser många paralleller till Att tro på Mr Pip där orden räddar liv och berättelser för människor samman. De här böckerna ska bli roligt att diskutera. Mer om detta.

Inga kommentarer: