söndag 21 juni 2009

Lugn och ro

Lugn och ro. Tystnad och en möjlighet för hjärnan och själen att bara vila och få andas. Detta lugn har min kropp skapat alldeles av eget behov, jag tror till och med att förkylningen skänktes mig som ett redskap till vila. Vad perfekt uttänkt allt är.

Avslutade Vindarnas ö och det var en mycket angenäm och varm läsupplevelse. Elisabeth Nemert lyckas verkligen skapa en sagovärld för vuxna och det är bara att kliva in och åka med.

Har läst Newsweek och intressanta artiklar om soldater i Irak. En av de heter Love is a battlefield - for some soldiers there is no place like combat (Newsweek June 15). Ganska kuslig läsning om män som ser sitt liv som soldater som det enda värt något och om kraschade äktenskap och fruar som får huka när den posttraumatiska stressen sätter in. Krig har inga positiva sidor.

Artikeln Revenge of the Nerd om Paul Wilmott (Newsweek June 8) handlar till viss del om den ekonomiska krisen. I bland förstår jag inte varför folk i allmänhet inte är mer förbannade och upprörda över det som skett med vår ekonomi, våra sparpengar och skattemedel. Nej, i stället förväntas denna röta redas ut av den odefinierade statens medel, just det våra pengar igen. Detta uttrycker artikeln också. Paul Wilmott talar om demonstrationerna vid G20-mötet och hade nog förväntat sig en ännu starkare ilska och fler reaktioner från allmänheten, jag tänker då i alla fall på just oss, den vanliga allmänheten. "Where the hell was everybody? If people aren´t angry now they´ll never be"

Artiklarna hittar du på www.newsweek.com.
http://www.newsweek.com/id/200859 (Love is a battlefield)
http://www.newsweek.com/id/200015 (The revenge of the nerd)

Inga kommentarer: