fredag 11 september 2009

Att få vara den man är

Prinsessa heter en ny svensk film. Den handlar om en tjej i 18 årsåldern som har en dröm: att bli skådespelare. Hon blir illa behandlad pga av sitt utseende som inte uppfyller normen smal och blond. Det är en härlig, varm och inspirerande film som behandlar teman som fördomar, medias syn på människor och att få vara den man är.

I en scen mot slutet förklarar flickans mamma att skådespeleri handlar om att just vara sig själv, inte som många tror att vara någon helt annan. Det var mäktigt, för jag har själv aldrig tänkt på det på det sättet. Nu när jag reflekterar är det självklar. Samma tankar går att applicera på allt kreativt skapande. Du behöver bottna i dig själv.

Läsningen då? Har läst ut Mord.net nu och gillade den verkligen. Historien var spännande och väl uppbyggd och verkligen fångande. Tyckte dock att boken tappade lite i kvalitet mot slutet. Energin i skrivandet låg helt klart på ínledningen och uppbyggnaden av berättelsen, sedan tappade de lite när de skulle få till ett bra slut. Väldigt läsvärt i alla fall.

Inga kommentarer: