lördag 26 september 2009

Tears of a Friend

Har köpt in paket med lättläst litteratur till språkverkstaden (Good Stuff Libraries). Jag kommer att berätta om de två jag har läst, som nog riktar sig mer mot tjejer, men paketens titlar är blandade för alla smaker. I går utmanade jag en elev att vi skulle läsa den här boken på språkförstärkningen tillsammans.

Tears of a Friend av Joanna Kenrick. Boken är tunn, bara 55 sidor lång och ser lite barnslig ut. Låt inte ytan förleda, för språket är på en bra nivå med engelska vardagliga uttryck och ord. Innehållet påverkad av att historien bara har ca 55 sidor såklart. Det handlar om Cassie som är 14 år. Hon känner sig lite i skuggan av sin bästa kompis, Claire, vacker och självsäker. De grälar och pratar inte med varandra på ett tag. Sedan råkar Claire ut för en obehaglig sak under en fest och Cassie inser att Claire betyder mycekt för henne. Men - har villkoren för deras vänskap ändrats?

har även läst Cry baby av Jill Atkins i samma serie och den handlar om en tjej som blir gravid - den var ltie i samma stil avseende språk.

För en elev som vill utveckla språket och som diskussionsunderlag räcker den här korta boken utmärkt som underlag. Även starka elever kan utvidga ordförrådet, eller bara uppmuntras att börja läsa på engelska.

Inga kommentarer: