söndag 25 oktober 2009

Läsrapport

Jag har inlett läsningen av tre lovande böcker och lovade en kort rapport:

The Host av Stepenie Meyer: Har läst ca 70 sidor och gillar det! Jorden har tagits över av organismer som tar sig in i hjärnan och blir The Host. Själen kan vi säga att det handlar om. Wanderer har varit i flera kroppar på olika varelser runt i universum och inplanteras nu i en tonåring, något som anses vara ett komplicerat ingrepp. Naturligtvis är små barn att rekommendera av uppenbara skäl. Melanie, "kroppen" har varit på rymmen från just detta ingrepp och nu möter Wanderer motstånd. Vem tänker vad och varför ger inte Melanie Wanderer tillgång till alla sina minnen? Vem är Jared och var finns Jamie? Det handlar om en viljornas kamp och om att få vara fri och tänka fritt.

Veronica decides to die av Paolo Coelho: Veronica är en ung vacker flicka, drygt 20 år som inte vill leva längre. Hon tar en överdos sömnpiller, men överlever och vaknar upp på mentalsjukhuset Vilette. Hon får veta att hennes hjärta är skadat och att inom en vecka så dör hon av att hjärtat inte orkar längre. Detta är tid Veronica INTE vill ha. Nu börjar hon omvärdera, fundera och inser att hon känner en djup ilska för att hon kastat bort sitt liv. Inte levt tillräckligt. Det blir intressant att följa hennes tankar. Jag önskar hittills att boken kunde varit mer djup i denna stora fråga, men samtidigt är kanske inte Veronica där. Vi får se hur det utvecklas.

Släktfeber av Sara Paborn: Har läst en liten bit och ar bitvis redan fast. Det flyter snabbt och ganska rappt och roligt och ändå, vilka tragiska figurer, ändå beskrivna med sån värme. Gillar det här! Måste citera de första raderna:

"Mamma föddes samma dag som Tyskland förklarade krig mot Polen. Hennes lillasyster Liljana kom sex år senare, samma vecka som freden deklarerades och vit konfetti strösslades från fönstren runt om i Europa. Man kan säga att deras relation började med denna orättvisa och fortsatte i samma stil."

I övrigt har jag beställt lite Augustnominerade böcker, bla ungdomsklassens nomnineringar för att det är bra för jobbet också att uppdatera sig. KUL!

Inga kommentarer: